AZ EGYESÜLET
ELŐZMÉNYEK Magyarországon elsőként Nyíregyházán, 1981-ben alakult meg szülői kezdeményezésre a KISZE. (Kisegítő Iskolások Szüleinek Egyesülete) Az akkori Kisegítő Iskolában Tarnai Ottó igazgató és dr. Fazekas Árpád gyermekorvos irányításával működött az egyesület. Rövidesen csatlakozott az egyesület az országos szervezethez.

A KISZE vezetői és munkatársai hálózatépítő munkát végeztek a megyében. Segítették az új intézmények létrehozását. Felvállalták a gyógypedagógusok szakmai képzését és továbbképzését. Szolgálták a rászorulók támogatását, fejlesztő munkájukkal elősegítették esélyegyenlőségüket.

 

A 2009-ben megalakult ÉFOÉSZ „Tarnai” ennek az egyesületnek utódjaként és az általuk teremtett szellemiségben kíván működni. Ezért vállaljuk névadóként Tarnai Ottót.

Ha gondjai vannak gyermeke fejlődésével kapcsolatban, ha kortársaitól lemaradt, fejlődési zavarokkal küzd, vagy tanulási, magatartási problémái vannak, forduljon hozzánk bizalommal.

 

Várjuk mindazok jelentkezését, akik igénylik támogató szakmai munkánkat

az  Arany János u. 42 sz. alatti központunkban !

AZ EGYESÜLET CÉLJA A régióban élő speciális szükségletű, testi – lelki hátránnyal küzdő gyerekek, különös tekintettel az értelmi fogyatékosokra, autistákra. Ezen családok érdekeinek érvényesítése, képviselete, védelme, társadalmi integrációjuk elősegítése.

Elnök:    Tarnai Ottóné

Alelnök: Dr. Tarnai Gábor

 

Elnökségi tagok:

Dr. Madáchi Mária

Tarnai Gábor

Nagy Edina

 

Ügyviteli szervezet titkára:

Maczurka Istvánné

AZ EGYESÜLETI TAGSÁG ELŐNYEI Információs szolgáltatás a szociális ellátásokról. Tanácsadást vehet igénybe gyermeke tanulmányi, szociális, életvezetési kérdéseivel kapcsolatban Korai fejlesztést, korrepetálást kedvezményesen nyújtunk. Minden évben programot szervezünk a Nyíregyházi Állatparkban, ahová szeretettel várjuk tagjainkat, akik számára a belépés ingyenes. Kedvezményesen vagy ingyen vehet részt az egyesület által szervezett rendezvényeken, képzéseken és klubfoglalkozásokon Különböző tárgyi adományok (ruha, cipő, stb.)