Kerékpáros ügyességi verseny

IMG 2490

A Pandémia ideje alatt is folyamatos kapcsolatban álltunk a tanodás gyerekekkel és az együttdolgozás érdekében feladatként kapták meg a közlekedési ismeretek tanulmányozását.

 

  1. Ezzel kapcsolatosan Messengeren küldtünk olyan linkeket , ahol videót nézhettek meg a kerékpározással összefüggő közlekedési ismeretek elmélyítése céljából.
  2. Ezen kívül minden tanodás megkapta online formában a Közlekedő kisokos munkafüzet segédanyagát, amelyből szintén megtanulhatták az alapvető gyalogos és kerékpáros közlekedési ismereteket, helyzeteket.
  3. Amikor a Pandémia véget ért és lehetővé vált a személyes talákozás, a foglalkozások idején alkalmával minden tanulóval tanodai kiscsoportos, illetve egyéni foglalkozások keretében szóban és írásban is átvettük közlekedési ismereteket.
  4. A tanultak gyakorlati alkalmazása céljából kerékpáros ügyességi versenyt szerveztünk 2021. június 6-án délután a tanoda mellett található gimnázium sportpályáján.

Erre az eseményre meghívtuk a helyi Rendőrőrs munkatársait és megkértük, hogy kerékpározó gyermekeink részére egy ügyességi akadálypályát állítsanak fel és vegyenek részt a verseny lebonyolításában. Tanulóink a megmérettetésen maximális részvétellel, bátorsággal, sikerrel vették a különböző akadályokat :

- Slalom a felállított bóják között,

- a Tárgyak átvitelén kötéllel,

- az Ereszcsatornán ,

- a Reszelőn,

- az Egyensúlyozón,

- illetve az Átviendő tárgyak akadályokon .

A verseny második részében az alapvető közlekedés szabályainak ismerete , illetve betartása érdekében gyermekeink KRESZ tesztlapokat töltöttek ki. A kiértékelési eredmény azt mutatta, hogy gyermekeink alapvetőn elsajátították a közlekedés szabályait és a jövőben bízunk benne, hogy a tanultakat majd az utakon is sikeresen, odafigyelve alkalmazzák.

A gyakorlati bemutatót és az elméletet összesítve a legtöbb pontszámot elért tanulóink helyezés szerint oklevélben részesültek, illetve minden résztvevő ajándékot kapott.

1.helyezést ért el -           Tokár Vanda –  8. oszt. tanuló

2.helyezést ért el-             Encs Nikoletta-   7.oszt. tanuló

3.helyezést ért el-             Rácz Mónika   - 7.oszt. tanuló

3.egyenlő pontszámmal : Matévi Sára   - 6. oszt. tanuló

A szép, eredményes és tartalmas délután lezárásaként a Rendőrőrs munkatársait és a vendégszülőket meghívtuk egy kötetlen beszélgetésre a pedgógusokkal és a tanulóinkkal, majd vendégül láttuk őket kávéval, üdítővel, ropogtatnivalóval, teasüteménnyel.

Egy jó hangulatban eltelt délutánnal lehettünk gazdagabbak.