Családi nap-Állatkert

IMG 20210913 104727

Családi nap keretében korán reggel autóbusszal indultunk Budapestre
A Sérült Gyermekek Napja – program kínált lehetőséget, hogy egész napos eseményen vehessünk részt. A több ezres sérült ember látványa az elfogadáshoz is hozzásegítette tanodás diákjainkat.
Szülők és testvérek is utaztak velünk, így jó lehetőség adódott az egész család alaposabb megismeréséhez.
Mindenki hozott magával egész napra enni-innivalót, de egy kis csemegét is kaptunk a regisztráció után. A programot az ÉFOÉSZ szervezte, fenntartónk az Új ÉFOÉSZ Tarnai Ottó Egyesület tette lehetővé számunkra az utazást.
A színpadon folyamatosan zajlottak a produkciók, amibe a gyerekek is bekapcsolódhattak.
Tanulóink leginkább a nagyvadak ketrecénél időztek a legtöbbet, a majmok mókás produkciói hangos nevetést váltott ki belőlük. Jó volt látni, hogy diákjaink előzékenyen maguk elé engedték a sérült gyerekeket, hogy jobban láthassák az állatkert lakóit.
A Hősök tere Budapest legtágasabb tere, mely a XIV. kerületben található és tulajdonképpen a Millenniumi emlékművet jelöli. A Hősök tere igazán különleges látnivalója a Városligetnek, hiszen a Világörökség része az előtte futó Andrássy úttal együtt. Mind külföldi turisták és mind magyarok által kedvelt kiránduló helyszín!
A Hősök tere és a Városliget egyik legfőbb látnivalója a teret körbevevő szobor együttes, melynek közepén a Milleniumi emlékmű található, az oszlop tetején Gábriel arkangyal látható, a talapzaton pedig a Hét vezér! A Városligeti látnivalók közül a Hősök Tere a leggyönyörűbb szobrászati mű.
Indulás előtt a gyerekek kívánságát teljesítve a Nagyjátszótéren mindenki kipróbálhatta a játékokat.
elfáradva, élményekkel tele, indultunk haza.
 

Képaléria az ESEMÉNYEK menüpont alatt